Меню
Кошница

За нас

Колко храна от хладилника си изхвърляте всяка седмица?

Кога за последно изядохте всичко в чинията си?

Знаете ли, че в световен мащаб изхвърлената храна може да нахрани 850 милиона гладуващи хора?

А сега извадете калкулатор и пресметнете колко пари сте изхвърлили в кофата само този месец, а тази година.....

Решението – да пазаруваме осъзнато и да поръчваме само това, което наистина ще изядем

Приятно ни е да Ви се представим – ние сме първата по рода си дългосрочно ефективна платформа за превенция срещу хранителното разхищение, която ви спестява време и пари

Тук сме, защото има проблеми, а ние предлагаме решения:

  • Най-много храна по света се изхвърля именно от домакинствата. Съответно техният бюджет страда най-много, а ние спестяваме на всеки дом с около 20% от сумата, която отделя за храна и битови сметки.

  • Нездравословната, бърза храна, която купувате вечер, защото у дома „няма нищо за ядене“ ви носи единствено повече килограми и по-лошо здраве. Ние ви предлагаме вкусно, сготвено и разнообразно меню, което ще ви очаква у дома всеки ден.

  • Замърсяването на планетата ежедневно води до бавното й и сигурно унищожаване. 87% от вредните емисии се дължат на производство на хранителни продукти. Ако всяко семейство намали изхвърлянето и разхищението на храна, ще редуцира и вредните емисии с 30%. Всяка малка крачка има значение.

  • Когато пазарувате винаги се изкушавате да вземете по нещо допълнително и в повечето случаи доста вредно. Когато ние пазаруваме за вас по предварително изготвен списък, тази вероятност просто не съществува.

  • В България хиляди хора са настанени в социални центрове и домове. Те имат нужда от подкрепа, а знаем, че колкото и да искате в забързаното си ежедневие трудно намирате време за благотворителност. Поръчвайки храна отнас, обаче вие ставате дарител.

Какво е Blagodaria.bg?

Онлайн платформа за доставка на здравословно приготвена домашна храна, режимни хранения и покупки от магазина, обвързана с благотворителна кауза. При всяко закупено ястие от нас, вие дарявате топла храна на човек в нужда. 

Ние решаваме проблемите на заетите, работещи хора, които ежедневно застават пред въпроса: „Какво да сготвя?“ или „Кога да напазарувам?“ в края на дългия работен ден. Представете си само облекчението да живееш живота си на пълни обороти, без да мислиш за натоварващите подробности, защото някой друг се грижи за тях.

Кои сме и как започна всичко?

Ние сме Биляна и Тихомир Тодорови, семейство мечтатели и добротворци като много от вас.

Създадохме бранда Blagodaria.bg по време на първия локдаун и пандемичната криза, защото истинско добро се прави в трудните моменти.

Преди кризата предлагахме само кетъринг услуги за корпоративни клиенти, но с идването на новата реалност разбрахме колко много домакинства имат нужда от услугите ни и храната, която приготвяме с грижа към индивидуалните им потребности.
Това облекчава и оптимизира не само разходите им, но подарява и допълнително време за истински важните неща.

Тихомир е почти незрящ, с 80% загуба на зрението в следствие на инцидент, но вместо да разчита на помощи и да търси съжаление, решава да помага, да готви благо и да дарява с благо с храната си. Той е практика в компанията. Познава процесите на работа в сектора до най-малкия детайл, защото има солиден управленски опит в ресторантьорския бизнес.

Биляна е „очите“ на Тихомир, тя е дългогодишен предприемач и собственик на брандовете „1 meter chocolate“ и „½ meter chocolate“, които се радват на популярност не само у нас, но и в чужбина. Като всяка жена, тя е основният двигател и вдъхновител зад идеите на Blagodaria.bg, отговаря за развитието на компанията и връзката с клиенти и инвеститори. Биляна е управител и основател на Фондация „БлагоДарител“


Каква е нашата мисия?
Да вдъхновим все повече хора за по-добър и осъзнат живот, като предоставяме лесен достъп до истинска и здравословна храна, приготвена вкусно и доставена до дома им. Съхраняваме и опазваме околната среда и подкрепяме слабите и нуждаещите се.

Създадохме голямо разнообразие от режимни менюта за хора, хранещи се по определен начин, с различни алергии или хранителна непоносимост. Спечелихме лоялни клиенти, които поръчват изцяло изхранването си при нас, защото основният ни фокус винаги е бил вашето удобство.

От всяка поръчка и продажба в началото отделяхме средства за фонд „БлагоДарител“ и чрез него приготвяхме храната, която дарявахме и доставяхме на нуждаещи се в различни социални и кризисни центрове.

Правихме това много месеци, в началото напълно сами, в последствие наши клиенти започнаха да даряват допълнително суми или хранителни продукти към поръчките и да привличат познати или колеги към каузата ни.

Така стигнахме до решението да основем Фондация “БлагоДарител”, чиятo дейност помага на социално слаби хора.

През платформата www.blagodaria.bg от всяко закупено ястие се отделят 5% от стойността му за Фондация „БлагоДарител“. Така всеки път, когато поръчвате храна Вие ставате и Дарител на хора, които имат много по-малко от нас и се нуждаят от помощта ни.

Благодарността е умението да променяме съдбата си

Избрахме името „БлагоДаря“, защото е дума, заредена с висока положителна енергия и любов.
Mисията ни е дa даряваме с храната „благо“ - хубави емоции и здраве на клиентите си и да подпомагаме социално слаби и нуждаещи се.

Кое ни отличава от останалите?

Даваме ефективно решение, което ще намали разхищението на храна
Спомагаме за намаляването на вредните емисии
Спестяваме ви пари, без значение дали пазаруваме по списък за вас или ви доставяме приготвена храна, която няма да изхвърлите.

Храната ни е обвързана с добра кауза – да помагаме на хора в нужда

Изготвяме най-голямото разнообразие на режимни менюта, свързани с индивидуалните ви потребностиНе сме само екип, а хора с еднакви ценности

Главен консултант шеф Александър Гоцев
Технолог и създател на “Alchemy of Taste”

Шеф Гоцев има 20 г. опит в сферата на висшата кулинария и е работил в множество ресторанти, оценени с 2 и 3 звезди Мишелин. Ученик и последовател е на “бащата” на гастрофизиката проф. Томас Вилгис, което го прави част от създателите на модерната неврогастрономия. 


Панко Станчев, хранителен специалист, фармацевтичен учен, консултант по хранене и изготвяне на режимни менюта

Завършил е два от най-престижните университета в чужбина - University of Greenwich със специалност фармацевтични науки и King’s College London със специалност „развитие на лекарствената дейност“ Изготвя персонализирани хранителни и тренировъчни планове и използва
професионален подход, базиран на научна и валидирана информация за постигане на трайни здравословни резултати за цял живот.


Джонатан Саламе, проджект мениджър и криейтив
Сериен предприемач и реализатор на мащабни крос медийни проекти. Завършил е образованието си с високи признания в САЩ и е съосновател на медийна компания. Доказан специалист в контент маркетинга, игрите, виртуалната реалност и високите технологии. Организатор и лидер на популярни интерактивни форми на развлечение и Project Manager зад много мащабни младежки високотехнологични мероприятия.


Благодаря.бг използва бисквитки. Разглеждайки сайта, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.